Nieuws


depressiegala - maandag 16 januari 2017

Vanavond wordt voor de tweede keer een Depressiegala georganiseerd door Mental Health Foundation. Een lovenswaardig streven om een psychiatrische stoornis uit de taboesfeer te halen.
Depressie is de derde grootste ziekte in Nederland.
De focus ligt ditmaal op de jongeren. Eén op de vijftien 13 tot 17-jarigen heeft te maken met depressieve klachten. Ongelukkig zijn is niet cool. Hoe rot jij je voelt: dat ziet niemand aan de buitenkant. En dat laat je ook niet zien, want daar win je geen like-jes mee. Dat jouw familieleven op geen stukken na lijkt op wat de decemberreclames je hebben voorgespiegeld, dat houd je mooi voor jezelf. Dat je nachtwerk hebt aan het bijhouden van alle sociale media, dat spreekt toch vanzelf? Dat je ouders van je verwachten dat je het gelukkigste en succesvolste kind van de wereld bent, dat is toch normaal? En als je ’s morgens echt niet meer uit je bed kunt komen en je op Facebook zet dat je dood wilt, dan heeft de dokter nog wel een pilletje voor je. Omdat je een ‘stofje in je hersenen mist’.
Wanneer gaan we de ander en onszelf weer eens toestaan om diep verdrietig en ongelukkig te zijn? Hopelijk als we beseffen dat dit bij hoort bij ons leven, maar de hoop nooit opgeven dat er weer betere tijden komen.  Maar waarschijnlijk vooral: als we even uit die door onszelf gemaakte gekkenwereld durven stappen, echt bij de ander willen zijn om samen te ervaren dat het is wat het is. Niet meer en niet minder.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >