Nieuws


Een maandje detoxen - dinsdag 9 februari 2016

Dry January is een jaarlijkse campagne om mensen te stimuleren om een maand lang geen alcohol te drinken. Engelse wetenschappers deden een onderzoek onder 857 deelnemers. Driekwart slaagde erin om tot het eind van die maand helemaal ‘droog’ te blijven. Een half jaar later dronk de helft  van hen nog steeds minder dan voorheen. 

Het Trimbos Instituut introduceerde het initiatief in Nederland, door middel van de website IkPas.nl. Vanaf morgen, het begin van de vastentijd, kunnen deelnemers aan het onderzoek beginnen met hun maandje onthouding. Even bewust zijn van je ingesleten gewoontes. Even uitproberen hoe het leven bevalt zonder alcohol. Het vraagt de nodige wilskracht, en het is verstandig om anderen bij je actie te betrekken, het liefst samen met anderen mee te doen. IkPas.nl helpt daarbij een handje door blauwe polsbandjes en speldjes te verkopen, waarmee je anderen herinnert aan je voornemen om even niet mee te doen met het dagelijkse glaasje.
Blijkbaar bevalt de actie zo goed dat de helft van de deelnemers na de actie ook minder blijven drinken. Ze zullen gemerkt hebben dat ze beter slapen, minder overgewicht hebben, zich fitter voelen en beter ‘nee’ kunnen zeggen.
Ook eens proberen? Je kunt morgen beginnen!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >